Despre noi

Urmariti binele cetatii…rugati-va Domnului pentru ea, pentruca fericirea voastra atarna de fericirea ei!   (Ieremia 29:7)

 

               Catre alesii care traiesc ca straini si catre toti cei ce au capatat o credinta de acelas pret cu a noastra Harul si Pacea sa va fie inmultite!

               In orasul Perugia situat in zona de centru a Italiei prin voia lui Dumnezeu a luat fiinta o biserica penticostala romana incepand cu luna iulie a anului 2000. Lucrarea Domnului a inceput la „ELIM” Perugia cu un numar redus de membri dar an dupa an Mana Domnului s-a facut descoperita tot mai accentuat, in prezent (Februarie 2015) comunitatea numarand un numar de 347 membri majori si 415 de membri simpatizanti (adolescenti si copii).

               Vrem insa sa impartasim intregii comunitati penticostale romane din Italia una din frumoasele experiente avute in biserica, in data de ...decembrie 2007, 20 aprilie 2008, 20 mai 2009, cu dorinta ca aceasta sa devina o sugestie vrednica de luat in calcul pentru fiecare biserica locala.

               Duhul Sfant ne-a pus in inima dorinta de a impartasi evanghelia semenilor nostri romani dar si italieni sau vorbitori de limba italiana. In scopul acesta s-a organizat o intanlire cu caracter de evanghelizare pentru italieni si nu numai, fiecare membru avand responsabilitatea de a invita prieteni, vecini, colegi de munca, chiar patroni.

               Precedate de post si rugaciune, intanlirile au avut un efect deosebit in inimile ascultatorilor indeosebi prin mesajul cantarilor celor micuti, al corului, (toate in limba italiana) si al mesajului evenghelic din „Pilda fiului risipitor” rostit de pastorul Renato Giuliani din Roma si „ ..a fi in Hristos – o noua faptura” rostit de pastorul Luca Marino (A D I ) Perugia.

               Desigur ca au fost invitate si organe ale institutiei administative (primarul orasului), Questorul etc. Pe langa participarea lor am inregistrat un numar insemnat de italieni, albanezi, marochini, sud-americani..etc. din afirmatiile lor am retinut...” avem inca multe lucruri de invatat de la voi si valorile ce le detineti”.. „e o pierdere pentru noi daca nu repetati aceste intanliri”.. „aceasta atmosfera mi-a captat atentia, pentru mine fiind un record intr-o biserica doua ore fara pauza”.. „aici am intanlit oameni cu o seninatate deosebita”...”sunteti o adevarata familie „..etc.    

               Remarcam faptul ca la prima intinlire au fost prezenti reprezentanti ai primariei si Vicequestorul Dott. De Leonardis, iar la a doua intanlire au fost prezenti primarul orasului Perugia sig. Renato Locchi si ex-vicesecretarul general al provinciei Dott. Lucio Di Stefano. Din cuvantul pe care l-a avut in incheiere primarul amintim aprecierile pentru o intanlire placuta si o comunitate bine organizata si integrata, asigurandu-ne de tot sprijinul administratiei locale in desfasurarea activitatilor noastre. Continutul intanlirilor in majoritate au fost difuzate prin intermdiul surselor media locale ziarul si televiziunea regiunii Umbria.

               Suntem convinsi caci cuvantul semanat va aduce rod in ziua cercetarii lor. Sa iesim din indiferenta fata de vesnicia celor ce ne inconjoara si ignoranta fata de Marea Trimitere si cu tot entuziasmul sa dam dar mesajul salvarii celor din jur caci Cel ce are putere sa schimbe vieti este Hristos Domnul!

               Incurajam toate bisericile la asemenea actiuni caci „cine stie daca nu pentru o vreme ca aceasta am ajuns noi” pe aceste meleaguri. Salutam cu respect toata comunitatea romana cu 1 Petru 2:12 „Sa aveti o purtare buna in mijlocul neamurilor..”

 

                                                           Cu caldura in dragostea Domnului

si legatura frateasca,

Danut Iacob