Scurt istoric al bisericii din Perugia

   Biserica noastră se cheamă "Elim", un nume extras din Vechiul Testament, care înseamnă locul de odihnă şi protecţie divină. Primi noştri paşi au început în data de 19 august 2000. Ne adunam în localul cultului "Chiesa Cristiana Evangelica ADI din Bastia Umbra, grupul nostru număra circa 30 de persoane. Odată cu creşterea grupului am început să frecventăm Biserica Creştină Evangelică ADI din Perugia condusă de Pastorul Luca Marino. În anul 2001 pentru motiv de spaţiu biserica fraţilor Italieni s-au transferat într-un local mai încăpător şi cu acordul lor noi am rămas în actualul local. În următorii ani din cauza fluxului de transferuri din România şi din alte oraşe spre Perugia, localul a fost modificat interior exploatând spaţiul în funcţie de exigenţele bisericii noastre.

   În anul 2001 biserica număra 48 de membrii. După 4 ani, în 2005 numărul membrilor a ajuns la 205 adulţi şi 148 de copii şi adolescenţi.

   În prezent suntem 390 membri şi 310 copii şi adolescenţi.

 

   Viziunea noastră în ce priveşte viitorul este de a rămânea credincioşi după scriptură, trăind în relaţii bune cu noi înşine, cu aproapele nostru şi cu Dumnezeu, demonstrând cinste, seriozitate şi autoritate în munca noastră şi angajându-ne social a respecta cu scrupulozitate legile Statului Italian şi căutând pentru o bună integrare de a asimila limba şi cultura italiană.

 

   Biserica noastră face parte din organizaţia penticostală română, care pe teritoriul Italiei sunt peste  zece mii de persoane.