Proiecte

Suntem un grup de tineri din biserica Elim Perugia şi avem pe inimă o dorinţă sinceră: să le oferim oamenilor  din comuna Dăneasa, jud. Olt  oportunitatea de a avea un loc de rugăciune şi de vestire a evangheliei.

Pentru început ne-am propus să cumpărăm o clădire care va fi un loc de închinare şi totodată o locuinţă pentru o familie de misionari.

În această comună locuiesc 3873 de locuitori care au nevoie de Dumnezeu. Majoritatea se identifică a fi ortodoxi dar nu frecventează nici o biserică.

Noi considerăm că această lucrare va aduce posibilitatea de a transforma vieţile acestor oameni care nu-L cunosc pe Dumnezeu şi totodată va aduce o mare rasplată celor ce ni se vor alătura în acest proiect.

Vă multumim!

Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziţie la următorul număr: 0039/3280631785.                               

 

 

  Dăneasa este o comună cu 3.873 de locuitori. Majoritatea sunt de religie ortodoxă, ne-practicanți. Merg la biserica doar la ocazii mari, cum ar fi de: crăciun, nunți, botez, înmormântări, rusalii şi paște.
Lucrarea a început în Dăneasa prin vizitarea unui copil cu handicap locomotor. Dupa mai multe vizite în această localitate Dumnezeu a deschis o ușă pentru lucrarea cu copiii. Prin lucrarea cu copiii am ajuns mai ușor la părinții copiilor, cu scopul de ai evangheliza. În diferite ocazii am avut răspunsuri pozitive din partea copiilor care s-au deschis şi ne-au povestit problemele lor. Lucrul acesta ne-a ajutat să îi slujim și să ne apropiem de ei mai adânc. 
Un proiect care ne-a ajutat foarte mult a fost să împărţim peste 800 de perechi de ochelari împreună cu literatură și biblii, ocazii în care am colaborat cu directorul școlii locale.
   În urma acelui proiect, directorul școlii a întâmpinat opoziții din mai multe direcţii. În ciuda acestor împotriviri a ales să fie un om pentru oameni și să îi ajute pe consăteni lui, astfel Dumnezeu a folosit spiritul lui civic să ajungem la o mare parte din oameni cu biblii, cărţi şi CD-uri audio creştine. 
           Dorim să construim o biserică în această comună începând cu părinții copiilor cu care lucrăm.
 În urma cu doi ani de zile, am început să căutăm în rugăciune, înţelegerea voii lui Dumnezeu, în ce priveşte cumpărarea unei case în comuna Dăneasa.
Comuna Dăneasa este o localitate situată, la intersecţie de doua oraşe: Caracal şi Drăgăneşti. Comuna este traversată de drumul European E70, iar activităţile noastre în această localitate sunt: evanghelizare în rândul adulţilor, lucrarea cu copii, şi cu tineri.   Oamenii sun legaţi de o clădire şi de un loc, pe care să îl vadă în comunitatea lor.
Acest lucru l-am observat dea lungul anilor, confruntâdu-ne de multe ori cu diferite piedici în desfăşurarea evenimentelor, cât şi proiectele, evanghelistice. 
Am încercat şi închirierea unor locaţii, însă influenţa preotului asupra oamenilor este mai mare decât nevoia lor financiară.
De multe ori a trebuit să ne schimbăm locaţia, şi să renunţăm la lucrarea cu copiii, sau anumite programe evanghelistice. Prin aceasată experienţă vedem că identificarea cu ei printr-o locaţie, în mijlocul lor, oamenii ar începe să aibă o imagine şi mai clară despre mesajul evangheliei, care vrem sa i-l transmitem.
Misionar: Marian Stoica

Galerie Foto

Informaţii şi detalii pentru cei care au dorinţa de a ajuta pe plan spiritual şi financiar aceasta lucrare din Oltenia:

Iacob Ionuţ. Tel: 0039 3280631785